Trångsynta, irriterande, rädda fördomsfulla personer.

Hur det än är kan vi tyvärr inte komma undan att det finns alldeles för många trångsynta, irriterande, rädda och fördomsfulla personer där ute.

Sådana där som ger sig själva makten att racka ner på andra, kalla dem för svaga och patetiska. Sådana där personer som anser att de har all rätt i världen att påpeka för oss att vi gömmer oss bakom våra diagnoser så fort vi börjar bli lite väl obekväma att ha med att göra.

Sådana där personer som anser att de är ”normala” och vi onormala. Men vem har gett dem makten att ens uttrycka sig så klantigt? Vem har gett dem makten att dela in oss i ett elitsamhälle där alla som är lite annorlunda är de som ska straffas undan?

Vad  är det som gör att de känner sig så jävla mycket bättre?

Är det rädslan för det som är annorlunda?
Eller är det rädslan för det som sticker ut lite för mycket?
Kanske är det rädslan vad alla andra ska tycka och tänka om jag ve och fasa kanske tycker att hon där…hon är helt Ok ..trots att hon är aspie.

Kanske är det bara så enkelt att vi vågar vara oss själva, exakt så som vi är. Högljudda, energiska, impulsiva, fulla av kärlek och livsenergi. Att vi helt enkelt vågar ta plats och gör det utan att skämmas för dem vi är?
Kan det vara så enkelt att det helt enkelt ligger avundsjuka bakom?

Näää…så simpelt kan det väl ändå inte vara, eller? För i lilla landet lagom ska vi inte tro att vi är något, utan snällt rätta oss i fåraskocken och göra som alla andra gör för att bli omtyckta, respekterade, accepterade och få den där lilla bekräftelsen att vi duger.

Lämna en kommentar